Waarom het afleggen van een eelloo test voor verbale intelligentie cruciaal is bij sollicitaties

eelloo test

Waarom het afleggen van een eelloo test voor verbale intelligentie cruciaal is bij sollicitaties

Als bedrijf wil je natuurlijk altijd het beste uit je sollicitanten halen. Daarom is het belangrijk om niet alleen op basis van ervaring en diploma’s iemand aan te nemen, maar ook te kijken naar de verschillende vormen van intelligentie die iemand heeft. Om een goed beeld te krijgen van de verbale intelligentie van een kandidaat, kan er een eelloo test afgelegd worden. Maar wat houdt zo’n test precies in en waarom is het zo belangrijk? Dat bespreken we in deze blog. Lees snel verder!

Wat is een elloo test?

Een eelloo test voor verbale intelligentie meet hoe goed iemand is in het gebruik van taal. Dit kan zijn in de vorm van woordenschat, grammatica, maar ook het begrijpen en gebruiken van abstracte taalkundige concepten. Een test voor verbale intelligentie is dan ook relevant voor functies waarbij veel gecommuniceerd moet worden, of waarbij nauwkeurigheid en precisie van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan functies als journalist, copywriter of leraar.

Wat wordt er in een elloo test getoetst?

Het afleggen van de eelloo test voor verbale intelligentie kan zowel online als offline gebeuren. Bij een online test krijgt de kandidaat meerdere vragen voorgeschoteld die in een bepaalde tijdslimiet beantwoord moeten worden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan oefeningen waarbij de kandidaat woorden moet afmaken of synoniemen moet vinden. Bij een offline test zal er bijvoorbeeld een gesprek plaatsvinden waarbij de kandidaat een complex probleem moet uitleggen of oplossen.

Waarom is het belangrijk om verbale intelligentie te testen?

Het gebruik van taal is namelijk niet alleen van belang bij functies die te maken hebben met communicatie, maar ook bijvoorbeeld bij het leggen van contacten en het oplossen van conflicten. Door de verbale intelligentie van een kandidaat te testen krijg je als werkgever een goed beeld van hoe deze persoon zich uit in verschillende situaties. Dit kan helpen bij de verdere ontwikkeling en groei van het bedrijf.

Het biedt gelijke kansen aan sollicitanten

Een andere reden waarom het afleggen van een eelloo test voor verbale intelligentie belangrijk is, is omdat het gelijke kansen biedt aan sollicitanten. Door een objectief meetinstrument te gebruiken wordt er minder snel geoordeeld op basis van persoonlijke voorkeur, geslacht of afkomst. Bovendien verhoogt het gebruik van zo’n test de kans om de beste geschikte kandidaat aan te nemen, wat uiteindelijk ook een positief effect heeft op de werkomgeving en resultaten.

Wil je graag meer weten over een elloo test? Neem een kijkje op assessment-training.com!

Deel dit artikel