Microsoft Excel-master worden? Met deze raadgeving word jij een echte pro

Microsoft Excel-master

Microsoft Excel-master worden? Met deze raadgeving word jij een echte pro

Excel is één van de meest gebruikte softwareprogramma’s op de werkplek. Als je je Excel-vaardigheden wilt verbeteren, kan het volgen van een cursus je enorm helpen. Het kan echter lastig zijn om een goede cursus Excel te vinden en te kiezen uit een overvloed aan mogelijkheden. Gelukkig hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet die je zullen helpen bij het kiezen van een goede Excel-cursus en het krijgen van het meeste uit je training.

Zoek een cursus die past bij jouw kennisniveau

Er zijn Excel-cursussen voor beginners tot gevorderden en alles daartussenin. Voordat je een cursus kiest, dien je bepalen welk niveau het meest geschikt is voor jouw behoeften. Als beginner wil je misschien starten met de basis van Excel-formules en functies, terwijl iemand die al vertrouwd is met de basis van Excel misschien wil focussen op macro’s of grafieken. Door cursussen te vinden die aansluiten bij jouw niveau, kun je zorgen dat je tijd en geld besteedt aan het leren van de informatie die voor jou belangrijk is.

Denk na over de duur van de cursus

Excel-cursussen kunnen variëren in de lengte van enkele dagen tot enkele weken. Je moet overwegen hoeveel tijd je kunt toewijden aan het volgen van een cursus en hoe snel je de informatie wilt leren. Over het algemeen geldt dat langere cursussen meer diepgang hebben en geschikt zijn voor degenen die een dieper inzicht willen hebben in Excel. Kortere cursussen zijn vaak meer gericht op specifieke vaardigheden of functies.

Bekijk de ervaring en certificering van de trainer

Een goede Excel-cursus dient te worden gegeven door een ervaren en gecertificeerde trainer. Je zou moeten zoeken naar trainers met veel ervaring in het lesgeven van Excel. Daarnaast is het handig om trainers te zoeken die certificaten hebben die de inhoud van de cursus ondersteunen. Cursussen die worden gegeven door gecertificeerde trainers met veel ervaring, bieden een kwalitatief hoogstaande oplossing.

Hanteer een praktische aanpak

Excel is voornamelijk een praktisch programma. Het werkt het beste als je het zelf gebruikt en leert door te doen. Zoek daarom naar cursussen die een praktijkgerichte aanpak hebben. Een goede Excel-cursus legt de nadruk op praktische oefeningen, zodat je direct de kennis in de praktijk kunt brengen en ervaring opdoet. Zo blijft de informatie ook nog eens beter hangen.

Bekijk beoordelingen

Als je wilt weten of een cursus de moeite waard is, is het altijd een goed idee om reviews te bekijken. Zoek reviews van de Excel-cursus die je wilt volgen om te zien wat anderen te zeggen hebben over hun ervaringen. Zorg er daarnaast voor dat je reviews van serieuze bronnen gebruikt om te voorkomen dat je beïnvloed wordt door nepreviews.

Samenvatting 

Het vinden van goede Excel-cursus kan lastig zijn, maar als je deze vijf tips in gedachten houdt, kun je zorgen dat je een cursus vindt die past bij jouw kennisniveau, interesses en schema. Onthoud dat je de cursus kiest die het beste bij jou past en dat je ook moet investeren in jezelf. De kennis die je opdoet zal zich terugbetalen in de vorm van efficiëntie, tijdwinst en meer baankansen.

 

Bron: Learnit

 

Deel dit artikel